Ochrana dat u společnosti BABOR

Několik informací, které se týkají pečlivé ochrany vašho soukromí a naposté důvěrnosti při zpracování vašich údajů:

 

V podstatě je možné, abyste navštívili naši webovou stránku, aniž by jste nám sdělili svou identitu. Jako uživatel zůstáváte v naprosté anonymitě. Jediné technické údaje , které známe, jsou například jméno vašeho poskytovatele internetu, webová stránka, ze které jste navštívili cz.babor.com, a webové stránky, které na cz.babor.com navštívíte.

 

Při shromažďování osobních údajů pro transakce, které vyžadují zpracování osobních údajů (např.shromažďování, zpracování a předávání) postupujeme v souladu s platnými zákonými nařízeními. Všechny údaje nezbytné pro obchodní transakci ukládáme a sdělujeme pouze v nezbytném rozsahu vybraných poskytovatelům služeb (např.expedičním agentům), kteří jsou námi pověřeni. Tito poskytovatelé služeb neuchovávají vaše údaje pro vlastní obchodní účely. Vaše adresa a objednávkové údaje se shromažďují a zpracovávají výhradně pro naše marketingové účely. Samozřejmě můžete kdykoliv prostřednictvím kontaktního formuláře vznést námitku proti využívání, zpracování a předávání vašich osobních údajů pro marketingové účely. To však neplatí pro údaje, které jsou nutné k tomu, abychom mohli zodpovědět Váš dotaz.

 

Vaše údaje před předáním a zpracováním zakódujeme, abyste byli chráněni proti jejich  zneužití

Dbáme na ochranu vašich dat.

Velice si vážíme důvěry, kterou v nás vkládáte. Z tohoto důvodu v naší organizaci důrazně dbáme na ochranu důvěrnosti vašich zájmů.Pro vaši vlastní ochranu můžeme po dobu trvání zákaznického vztahu sdělovat adresu a informace jiným společnostem v oblasti poštovních objednávek a služeb. tyto údaje sdělujeme pouze v rozsahu stanoveném platnou legislativou a poté, co posoudíme vaše zájmy, které si vyžadují ochranu a vylučují předávání a využívání osobních dat.

Používání coockies

Pro účely zvýšení kvality a struktury naší webové stránky využíváme cookies, které umožňují uživatelům co nejsnažší navigaci a orientaci.Cookies jsou malé textové soubory, které váš internetový prohlíčeč přijme a uloží ve všem počítači při vaší návštěvě webové stránky babor-cz.eu, pokud tento příjem a uložení povolíte a prohlíčeč je k tomu oprávněn.

 

Po dobu, kdy si bude prohlížet stránky, nastavujeme tzv.cookies relace. Na základě těchto relací zjistíme, které produkty si při návštěvě webové stránky  babor-cz.eu prohlížíte. Tyto relace navíc zyvšují vaši bezpečnost při surfování na internetu. Jakmile stránku babor-cz.eu opustíte nebo po určitou dobu neklikáte myší, tyto krátkodobé cookies jsou smazány.

 

Cookies nemohou vašemu počítači uškodit. Nejsou bezpečnostním rizikem ve smyslu virů nebo spywaru. Vy sami určíte, jak se bude s cookies nakládat. Pokyny pro povolení, odmítnutí, prohlížení a vymazání cookies hledejte ve funkci nápovědy prohlížeče.

 

S otázkami týkajícími se našich standardů v oblasti ochrany dat se obraťte na náš informační email [email protected].

 

V případě, že v budoucnu  bude nezbytné provést revizi těchot standardů v oblasti ochrany dat, budete zde moci kdykoliv sledovat aktuální stav.


raně dat

Prohlášení o ochraně osobních údajů TREND COSMETICS s.r.o. a BABOR GmbH

Ochraně osobních údajů věnujeme zvláštní pozornost. Vaše údaje proto zpracováváme výlučně na základě zákonných ustanovení (nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/691 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů - GDPR, zákon o elektronických komunikacích č.127/2005 Sb., zákon o ochraně osobních údajů č. 101/200 Sb.). Toto prohlášení o ochraně osobních údajů slouží pro informaci o způsobu, rozsahu a účelech shromažďování a zpracování vašich údajů.

My, TREND COSMETICS a BABOR, jsme správci údajů ve smyslu právních předpisů o ochraně osobních údajů. Pokud budeme mít otázky ke shromažďování, zpracování nebo používání vašich osobních údajů, obracejte se písemně na:

TREND COSMETICS, s.r.o.

Josefa Hory 2867

41501 Teplice

[email protected]

Shromažďování a zpracování vašich údajů

V rámci vaší objednávky, vašeho předplatného newsletteru nebo vaší návštěvy našich webových stránek shromažďujeme a zpracováváme určité osobní údaje, které se vás týkají. Způsob, rozsah a účely tohoto zpracování údajů jsou popsány níže.

 Objednávka

V rámci vaší objednávky zpracováváme vámi uvedené údaje: jméno, příjmení, e-mailová adresa, ulice, PSČ, město, číslo telefonu, adresa společnosti.

Vámi poskytnuté údaje budou zpracovávány výlučně k vyřízení vaší objednávky a splnění smlouvy existující mezi vámi a námi. Zpracování údajů je prováděno na právním základě čl. 6 odst. 1 písm. b GDPR. Po úplném provedení smlouvy a úhradě kupní ceny v celé výši budou vaše údaje archivovány a po uplynutí lhůt pro uchovávání podle daňového a obchodního práva, popř. lhůt podle zákona o ručení za výrobek vymazány, pokud neudělíte souhlas s dalším používáním vašich údajů. V případě přerušení nákupního procesu bez uzavření smlouvy budou u nás uložené údaje vymazány.

Vaše osobní údaje budou poskytnuty třetím osobám nebo jinak zpřístupněny pouze v případě, že to bude nutné k účelu provedení smlouvy nebo vyúčtování nebo jste udělili svůj předchozí souhlas. V rámci provádění objednávky obdrží například námi pověření poskytovatelé služeb (např. zásilkové společnosti, poskytovatelé logistických služeb) nutné údaje k provedení objednávky a zakázky. V případě zákonného předpisu, úředního nařízení nebo úředního vyšetřovacího řízení jsme ovšem podle zákona povinni poskytnout příslušné údaje úřadu.

 

Newsletter

Jestliže se přihlásíte k odebírání našeho newsletteru (nabídek) a tím nám udělíte svůj souhlas (čl. 6 odst. 1 lit. a GDPR), zpracujeme vaše jméno a vaši e-mailovou adresu za účelem zasílání našeho newsletteru. Vaše osobní údaje budou uloženy do okamžiku, kdy zrušíte odebírání newsletteru nebo odvoláte svůj souhlas.

Souhlas můžete kdykoliv odvolat, popř. zrušit odebírání newsletteru tak, že zašlete zprávu na e-mailovou adresu [email protected] nebo kliknete na odkaz k odhlašování na konci každého newsletteru nebo nás budete informovat jiným způsobem.

 

Návštěva webových stránek / používání cookies

Na našich stránkách používáme tzv. cookies k opětovnému zjištění vícenásobného použití naší nabídky stejným uživatelem/vlastníkem internetového připojení. Cookies jsou malé textové soubory, které váš internetový prohlížeč ukládá do paměti ve vašem počítači. Slouží k optimalizaci naší internetové prezentace a našich nabídek. Většinou se jedná o tzv. „Session-Cookies“, které se po skončení vaší návštěvy opět smažou.

Částečně ovšem tyto Cookies předávají informace, abychom vás automaticky znovu rozpoznali. Toto opětovné rozpoznání probíhá na základě IP adresy uložené v Cookies. Takto získané informace slouží k optimalizaci našich nabídek a usnadnění přístupu na naše stránky.

Instalaci Cookies můžete zabránit odpovídajícím nastavením svého prohlížeče; upozorňujeme vás ovšem na to, že v tomto případě nemůžete využívat v celém rozsahu veškeré funkce našich webových stránek.

 

Data serveru

Z technických důvodů se evidují mj. následující údaje, které nám příp. našemu Webspace provideru předává váš internetový prohlížeč (takzvané Serverlogfiles):

typ a verze prohlížeče

použitý operační systém

webové stránky, ze kterých nás navštěvujete (Referrer URL)

webové stránky, které navštěvujete

datum a přesný čas vašeho přístupu

vaše (IP) adresa internetového protokolu.

Tyto anonymní údaje se ukládají odděleně od vašich případně uvedených osobních údajů a nelze tak odvodit žádný vztah k určité osobě. Jsou vyhodnocovány pro statistické účely, abychom mohli optimalizovat naši internetovou prezentaci a naše nabídky.

 

 

 

 

 

Používání Google Analytics

Tyto webové stránky používají Google Analytics, službu webové analýzy společnosti Google Inc. („Google“). Google Analytics používá tzv. „Cookies“, textové soubory, které se ukládají ve vašem počítači a umožňují analýzu vašeho používání webových stránek. Informace o vašem použití těchto webových stránek vytvořené přes Cookie se zpravidla přenášejí na server společnosti Google v USA a tam se ukládají. V případě aktivace IP anonymizace na těchto webových stránkách se vaše IP adresa z Google ovšem v členských státech Evropské unie nebo v jiných smluvních státech Dohody o Evropském hospodářství předtím zkrátí. Pouze ve výjimečných případech se úplná IP adresa přenáší na server společnosti Google do USA a tam zkrátí. V pověření provozovatele těchto webových stránek používá společnost Google tyto informace, aby se vyhodnotilo používání těchto webových stránek, vygenerovaly se zprávy o aktivitách na webových stránkách a provozovateli se poskytly další služby spojené s používáním webových stránek a internetu. IP adresa předaná z vašeho prohlížeče v rámci Google Analytics se nespojuje s jinými údaji z Google. Ukládání Cookies můžete zabránit odpovídajícím nastavením svého softwarového prohlížeče; upozorňujeme vás ovšem na to, že v tomto případě nemůžete využívat v plném rozsahu veškeré funkce těchto webových stránek. Kromě toho můžete zabránit evidenci dat vytvořených prostřednictvím Cookie a vztažených k vašemu používání webových stránek (vč. vaší IP adresy) u Google a také zpracování těchto dat společností Google tím, že stáhnete a nainstalujete Browser-Plugin dostupný na následujícím odkazu (http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en).

Evidenci ze strany Google Analytics můžete zabránit tak, že kliknete na následující odkaz. Nastaví se Opt-Out-Cookie, čímž se zabrání budoucí evidenci vašich údajů při návštěvě těchto stránek: Zakažte službu Google Analytics

Další informace o podmínkách používání a ochraně osobních údajů najdete na https://www.google.com/analytics/terms/cz.html příp. na https://www.google.de/intl/cz/policies/. Upozorňujeme na to, že tyto webové stránky Google Analytics byly rozšířeny o kód ‚anonymizeIp‘, aby se zaručila anonymní evidence IP adres (tzv. IP-Masking).

 

Google Fonts

Tyto webové stránky používají ke zobrazení písma tzv. webové fonty, které poskytuje Google. Google Fonts je služba společnosti Google Inc. („Google“). Napojení těchto webových fontů probíhá vyvoláním serveru na serveru společnosti Google, který je zpravidla umístěn v USA. Toto vyvolání předává na Google mimo jiné IP adresu, použitý prohlížeč a koncové zařízení návštěvníka.

Podrobnější informace najdete v pokynech k ochraně osobních údajů společnosti Google: www.google.com/policies/privacy/.

Další informace o Google Web Fonts: developers.google.com/fonts/faq.

 

 

 

 

 

Google reCAPTCHA

Aby byly zadávací formuláře na našich stránkách chráněny, používáme službu „reCAPTCHA“ společnosti Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043 USA, dále nazývanou „Google“. Použitím této služby lze rozlišit, zda má odpovídající zadání osobní původ nebo proběhlo nepovolaně automatickým strojovým zpracováním.

Podle našich poznatků se přenášejí na „Google“ Referrer-URL, IP adresa, chování návštěvníků webových stránek, informace o operačním systému, o prohlížeči a dobách prohlížení, Cookies, pokyny k zobrazení a skripty, chování uživatele při zadávání i pohyby myši v oblasti zaškrtávacího pole „reCAPTCHA“.

Google používá takto získané informace mimo jiné k tomu, aby se digitalizovaly knihy a jiné produkty tiskárny, jakož i optimalizovaly služby jako Google Street View a Google Maps (např. zjištění čísla domu a názvu ulice).

IP adresa předaná v rámci „reCAPTCHA“ se nespojuje s jinými údaji z Google, ledaže byste v okamžiku používání „reCAPTCHA“-Plug-in byli přihlášeni na svém účtu Google. Pokud byste chtěli zabránit předávání a ukládání dat o vás a vašem chování na webových stránkách prostřednictvím „Google“, musíte se u „Google“ odhlásit a sice předtím, než použijete službu reCAPTCHA Plug-in.

Využití informací získaných službou „reCAPTCHA“ probíhá podle podmínek používání Google:

https://www.google.com/intl/cz/policies/privacy/.

 

Používání Social Media Plugins

Používáme pluginy následující sociální sítě (uveďte síť), kterou provozuje společnost (firemní název sítě, příklad viz níže). K tomu používáme dvoustupňový postup, v rámci něhož můžete udělit svůj souhlas podle čl. 6 odst. 1 písm. a GDPR se zpracováním údajů provozovatelem sociální sítě. Údaje jsou přeneseny provozovateli sociální sítě teprve poté, co uživatelé kliknou na některou ze zobrazených ikon a tím udělí souhlas s přenosem dat provozovateli sociální sítě. Teprve po udělení takového souhlasu naváže váš prohlížeč spojení s příslušnou sociální sítí.

Sociální síť obdrží prostřednictvím pluginu informace o vaší návštěvě našich webových stránek. Jestliže jste u (uveďte síť) přihlášeni, může být vaše návštěva spojena s vaším účtem vaší sociální sítě. Případné interakce s pluginem mohou být provozovatelem sítě uloženy.

Informace o používání údajů shromážděných příslušnou sociální sítí najdete na webových stránkách společnosti (uveďte síť) v úseku „Ochrana dat“ popř. „privacy“ pod URL (zadejte URL).

Údaje společnosti nejznámějších sociálních sítí: Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, USA, www.facebook.com.

 

 

 

 

 

 

 

 

Bezpečnost údajů

Vaše údaje ve smlouvách jsou přenášeny šifrované postupem SSL přes internet. Naše webové stránky a ostatní systémy zajišťujeme technickými a organizačními opatřeními proti ztrátě, zničení, přístupu, změně nebo šíření vašich údajů neoprávněnými osobami.

 

Práva subjektu údajů

Máte právo na informaci o vašich osobních údajích a právo na opravu nebo výmaz nebo omezení zpracování. Rovněž můžete vznést námitku proti zpracování a máte právo na přenos vašich osobních údajů strukturovanou, strojově čitelnou formou. Pro všechna uvedená práva se obracejte na kontaktní údaje správce.

 

Právo na stížnost

Dále máte právo podat stížnost u dozorového úřadu. Pro Českou republiku se jedná o Úřad pro ochranu osobních údajů (ÚOOÚ), Pplk. Sochora 27, 170 00 Praha 7.

 

Informace o ochraně údajů

Pokud budete mít dotazy ke shromažďování, zpracování nebo používání osobních údajů, obraťte se písemně na [email protected].